top of page

Magické Piešťany

Toto mesto si ma podmanilo svojou jedinečnou atmosférou. Človek sa cíti ako na dovolenke - čulý ruch, turisti, plné terasy. Piešťany sú predovšetkým známe ako kúpeľné mesto, ale silné zastúpenie majú podľa mňa aj v gastronómii. Naše prvé kroky viedli asi na najznámejšiu Winterovu ulicu, ktorá ponúka veľa dobrých miest na príjemný obed, večeru alebo na kávu s koláčikom. Táto ulica je pomenovaná podľa rodiny Winterovcov, ktorí sa významne podieľali na budovaní piešťanských kúpeľov a mesta ako takého. Na obed sme si vybrali reštauráciu Steak house, ktorá taktiež sídli na tejto ulici, blízko Mosta zaľúbených, ak by ste si chceli spečatiť lásku zámkom :) Keďže sme mali ešte letné počasie, vybrali sme si posedenie na terase. Pán čašník rád poradí pri výbere steakov, ak náhodou v tom nie ste celkom doma ako ja :) Keďže mám rada jemnejšie a menej šľachovité mäso, výber padol na flank steak (pupok) a priateľ si vybral osso buco (lýtko so špikovou kosťou). Ceny sú pravdaže vyššie, kedže sa jedná o steaky, ale v sobotu ponúkali aj denné menu, kde bolo možné si vybrať jedlá od 6,90 do 9,90 aj s polievkou. Za cenu 9,90 bolo možné objednať striploin steak (nízka roštenka) spolu s polievkou. Steaky chutili výborne a aj naše oči sa najedli ako sa hovorí :)

Po dobrom jedle padne vhod fajná kávička :) Vybrali sme sa na námestie Slobody, kde bol pôvodný plán ochutnať kávu v zmrzlinárni, ale hned vedľa sa nám zapáčila očarujúca historická budova so záhradou a naše rozhodnutie sme v tom momente zmenili. Na tomto mieste sa skrýva krásna kaviareň aj s ubytovaním a wellness - Villa Vodička. Dom bol postavený v roku 1890 a jeho atmosférou sa prenesiete do čias dávno minulých.

Našou poslednou zastávkou bola kaviareň Elizabeth. Nachádza sa v krásnom prostredí kúpeľného parku nedaľeko Kolonádového mosta. Disponuje nádhernými priestormi a nezameniteľnou atmosférou. Ceny sú také bratislavské, keďže je tu mnoho turistov. Napríklad od vedľajšieho stola bolo počuť hebrejčinu miešanú s maďarským jazykom :) Vyskúšali sme limonádu (mali rôzne druhy) a kávu. V ponuke mali aj veľmi dobre vyzerajúce koláčiky. Mamičky s malými deťmi sa veľmi potešia, pretože tu nájdu nielen detský kútik, ale aj prebaľovací pult.

bottom of page